Akriv för ‘Matsnack’

Morgon på hotellet.

Kom inte fram till hotellet förrän 21.40, men hade dock en trevlig pratstund med taxichauffören mellan Arlanda och Uppsala. Talade om historia, Erik den Helige, Peter Englund, Jan Guillou samt psykopater. Fråga mig inte hur vi kom in på ämnet psykopater.

På hotellrummet hade receptionen varit snälla (trodde de) och lämnat dessa grejor:

HotellgåvaJättesnällt. Förutsatt att jag åt sånt. Efter en kort sekunds dividerande med mitt lägre jag så höll jag mig till mina nötter. Skall Inte Ge Efter! Tror ändå att jag ska packa ner påsarna, finns säkert någon som vill ha det på jobbet. Gratis är ju gott, som man säger. Nu har jag istället moffat i mig en stor portion bacon och äggröra (med smör på) samt en grillad tomat. Kaffe på det.

Känns som en bra dag. Jag ska inte jinxa denna vecka dock. En dag i sänder blir bra. Just den här morgonen är bra. Zen. Duktig som inte svullade macarons och godis. Jepp.

 

 

Sitter på Landvetter och väntar på att flyget ska gå. Eller boarda. snyggt svengelskt ord. Inser att de har inspelade fiskmåsar i högtalarna där jag sitter. Mycket märkligt. Kanske vill de att folk ska lugna ner sig lite, inte springa så fort med sina rullväskor utan stanna upp och kontemplera livet.

Personligen kontemplerar jag över hur svårt det är att hitta ens något pyttelitet att äta på en flygplats om man äter LCHF. Det svämmar över av jumbopåsar med Gott & Blandat, berg av chips och sprängfyllda hyllor av läsk. Smått orolig tassade jag omkring i hyllorna, väl medveten om att skulle jag inte äta något nu så skulle jag vara ett vrak när jag gick av planet. Mitt tassande slutade på Pressbyrån, där jag hittade två påsar nötter (cashew och macadamianöt). Nödlösningarnas nödlösning. Eller nötlösning. Med en flaska vatten. Satte mig sedan ner och åt upp en påse direkt. Tills en dam satte sig bredvid mig och envisades med att se något TV-tal med Obama utan hörlurar. Jag behöver inte tillägga att jag flyttade på mig.

Så nu sitter jag i måsljudet istället. Faktiskt bättre. Känns lite som sommar om man anstränger sig tillräckligt.