Akriv för ‘Tisdagar’

Det är tisdag.

På väg mot Staffanstorp. Otroligt nog, eftersom jag fick pulsa genom flera decimeters oskottad snö, till en spårvagnshållplats där knappt några vagnar gick, mot en centralstation med elfel. Och snö. Let’s not forget the snööö. Tåget skulle ha gått 06.40. Gick 07.54. På vägen mot stationen såg jag inte mindre en TVÅ snubbar som tydligen tyckt att det var en bra idé att cykla till jobbet. Jag kan säga så här. Har inte skottarna tyckt att bilvägen utanför mitt hus är prioriterad, så tror jag inte att de prioriterar cykelvägarna. Snubbarna släpade fram sina cyklar i kramsnön.

Utsikt från spårvagnsfönstret

Utsikt från spårvagnsfönstret

Tänkte mer på skrivandet igår och bestämde mig lite halvt om halvt att fortsätta på en av mina historier. Den jag lyckades skriva över 50.000 ord på 2013 på NaNoWriMo. Ska bara fundera på fortsättningen.

Nu sitter jag och hoppas innerligt att de ordnat upp snöproblemet såpass att jag hinner till min terapeut kl 19 idag. Faen ta dem annars.

Sitter på Landvetter och väntar på att flyget ska gå. Eller boarda. snyggt svengelskt ord. Inser att de har inspelade fiskmåsar i högtalarna där jag sitter. Mycket märkligt. Kanske vill de att folk ska lugna ner sig lite, inte springa så fort med sina rullväskor utan stanna upp och kontemplera livet.

Personligen kontemplerar jag över hur svårt det är att hitta ens något pyttelitet att äta på en flygplats om man äter LCHF. Det svämmar över av jumbopåsar med Gott & Blandat, berg av chips och sprängfyllda hyllor av läsk. Smått orolig tassade jag omkring i hyllorna, väl medveten om att skulle jag inte äta något nu så skulle jag vara ett vrak när jag gick av planet. Mitt tassande slutade på Pressbyrån, där jag hittade två påsar nötter (cashew och macadamianöt). Nödlösningarnas nödlösning. Eller nötlösning. Med en flaska vatten. Satte mig sedan ner och åt upp en påse direkt. Tills en dam satte sig bredvid mig och envisades med att se något TV-tal med Obama utan hörlurar. Jag behöver inte tillägga att jag flyttade på mig.

Så nu sitter jag i måsljudet istället. Faktiskt bättre. Känns lite som sommar om man anstränger sig tillräckligt.

Min borg. Den har inga vallgravar, inga tinnar eller torn eller höga murar. Ändå är det min borg. Min lägenhet. Jag vet inte om jag är ovanligt glad i min lägenhet eller om jag är sjukligt störd på när okända människor klampar in i den, men någonstans tycker jag att de där vallgravarna nog hade varit en bra sak att ha ibland.
Till exempel nu på torsdag.
Först kom lapp nummer ett. Jaha. Ventilationsinspektion. Hm. Ok då.
Sedan kom lapp nummer två…
Snart Kommer Du Bo I Ett Av Sveriges Modernaste Hem. Vi Måste Bara Ha Tillgång Till Din Lägenhet HELA DAGEN För Att Borra Fast Ett Modem I Väggen.
Eh. Va?
Detta har jag inte bett om? Jag behöver inte ett modernt hem. Jag klarar mig bra som det är, med det bredband jag har. Jag kommer inte byta till Ert Bredband ändå.
Men tydligen spelar det ingen roll, modem-fanskapet ska tydligen sättas upp ändå.
Mellan 07.30 – 17.00 !!!!
Här kommer de där vallgravarna in.
Jag funderar starkt på dem nu faktiskt.
Vallgravar och hinkar med kokande tjära.

För JAG TYCKER INTE OM när man går in i min lägenhet!!

Man kan undra varför man känner sig mest manad att skriva när man är grinig, irriterad och allmänt gnällig. När man är glad så har man inte samma önskan att dela med sig, verkar det som. Men när man vill gnälla så vill man så gärna sprida det onda till så många som möjligt. Eller så är jag bara allmänt ond. ;)

Men det är faktiskt Capital Tuesday idag. Och till råga på allt ville Firefox ändra ordet Tuesday till Tumskada. Det säger en del. Kapital Tumskada.

Det är i alla fall en väldigt gnällig och grinig dag. Mycket på jobbet, av sådan karaktär att man känner sig splittrad som en glasruta kastad från 100 meter ner på ett betonggolv. Och så påbörjades dagen genom att man vaknar och känner att det är Tisdag. På det där lite krypande, olycksbådande sättet. Kombinationen är inte lyckad.
Man borde varit hemma med en filt över huvudet. Nu sitter man istället på jobbet med axlar som känns som döden.

Jag ska Bada när jag kommer hem. Länge.

Och imorgon är det onsdag. Bara det är något positivt.