Klassisk engelska och fantasy

2011-03-09, Kultur o Sånt.

Jag läser ju det skrivna ordet nu.
Alltså jag läser text och inte bara via ljudbok. Men ikväll laddade jag ner hela Sagan om Ringen på engelska och jag måste säga att det låter underbart.
Jag har ju läst Ringen tidigare och tyckt den var fantastisk, men den man som läser denna ljudbok ger en helt ny dimension till texten. Jag tror det beror på den sort av engelska han talar. Den är klassisk, ren, klar, även när han gör olika röstlägen för olika karaktärer.

Jag vet inte om jag har en svaghet för ”queen’s english”, men jag njuter i fulla drag. Sättet de uttalar ”r” med en form av snärt i uttalet. Och nu känner jag en enorm lycka vid tanken att jag har tre tjocka böcker att ljudmässigt plöja igenom!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.