Min leksak

2011-02-27, Allmänt.

På begäran så ska jag skriva lite om min nya leksak.

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab

Det är alltså en ”surfplatta” eller vad man ska kalla den för. Den skiljer sig ganska markant från iPad, genom att man faktiskt kan ringa med den också! Den är också lite mindre än iPad, 7 tum, och framför allt så stödjer den Flash, vilket Apple verkar ha bestämt sig för att inte göra. Jag är vansinnigt nöjd med den!
Det är ju dock inte så att man håller den här plattan till örat när man ska ringa utan man använder handsfree, trådlöst.
Det enda jag kan säga negativt om denna är att den inbyggda webbläsaren är lite väl simpel, men jag har inte surfat nog på app-sidor än för att hitta en bättre läsare. Ovanligt bra batteritid har den också, i allafall har den klarat av mitt hysteriska användande under de senaste dagarna och det är en bra sak. Kameran är helt ok också, även om den inte kan liknas med en vanlig digitalkamera.

Som det är nu så har jag laddat ner ohemula mängder appar och testat, men de jag fastnat för har varit enkla saker som batteri-koll, tidnings-app, och eBuddy (för MSN). Samt WordPress, naturligtvis!
Som tur är har jag 10GB fri surf i månaden, hade jag inte haft det så skulle det blivit dyrt. Men efter allt pillande så har jag inte ens kommit upp i 100MB än! Förmodligen på grund av att jag kopplar upp mot mitt vanliga nät när jag är hemma. Men det bådar gott för diverse SVT-play-resor till jobbet tror jag!

Och ni får slå på mig hårt om jag någonsin laddar ner Angry Birds på denna fina platta, för så lågt tänker jag inte sjunka! ;)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.