Akriv för augusti, 2012

Piggheten fortsätter.
Men det är något knepigt nu, eftersom mitt bostadsbolaget har bestämt sig för att byta fönster. Bra sak, men det blir en oherrans röra hemma. Alla växter på bordet, alla gardiner nedtagna, när man jobbar sent måste man gå tidigare till jobbet.
Det senare måste förklaras kort.
På morgonen går det helt enkelt inte an att toffla omkring som en mårra, som jag gör, när det står okända män utanför fönstret. Det känns inte bra. Därav laga frukost och ta med sig till jobbet.

On another note; igår lyckades jag med konststycket att stå upp vid alla tillfällen man skulle stå upp på spinningen. Känns väldans fint! Och instruktören spelade Nightwish och Sabaton, vilket inte gjorde min eufori mindre. Synd att han vanligtvis har pass på Eriksberg och inte på mitt ställe. Han var nämligen riktigt bra. Röt och gormade och peppade helt otroligt. Min stil.

Och idag kommer nya patchen i WoW. Blir nog spelande ikväll, jomen. Det har inte varit mycket med det annars, man blir ju erbarmligt trött till slut på bristen på innehåll, när man ”gjort allt” redan. Har bara spelat onsdagar och söndagar, då vi haft raid. Men nu så!

Just det. Gå till jobbet var det ja.
Ska bara dricka lite mer kaffe.
Höll på att hälla i en klick majonnäs i det förut. Trött? Njao. Tankspridd? Sannolikt ja.
Anledning: burk med majonnäs och burk med kokosfett ser likadana ut. Speciellt tidigt på morgonen.

Och så blev det ett sånt där hopp igen.
Från första april till 21 augusti.
Ska försöka börja skriva här igen, vi får se hur det går som man säger.

Dock krävs det ju en seriös uppspaltning angående vad som hänt i detta hopp.

Efter den där stopp-dagen den 1:a april så gick det lite lättare.
Den 18 april bestämde jag mig för att testa LCHF, för att se om det var så bra som folk påstod.
Riktig mat, med protein och fett och grönsaker, med så lite kolhydrater som möjligt. Lät ju lite märkligt.
Efter första veckan hade jag gått ner 4 kg. Vattenkilon, men ändå. Men de så kallade övergångsbesvären var fortfarande igång, trött och seg och tung i huvudet.
Efter andra veckan sa det PING i hjärnan. Verkligen PING!!! Nästan så att jag tyckte att halva Göteborg skulle ha hört det. Jag blev så otroligt pigg! En pigghet som jag aldrig känt förut, jag orkade göra saker efter jobbet, jag orkade vara mycket mer aktiv på jobbet, stressen påverkade mig inte alls lika mycket och jag var så sprudlande glad att det nästan var löjligt.

Och så har det fortsatt.
Jag har flow just nu. Och det känns förbaskat skönt. Det är något jag inte känt att jag haft på många, många år. Visst, det är ingen mirakelkur, men det fungerar så otroligt väl på just mig så jag tänker inte sluta i första taget. Vikt och så är ju trevligt, men det psykiska är så mycket mer värt. Jag orkar ju till och med träna nu, regelbundet! Och jag längtar efter det!
Har gått och gnytt hela sommaren för att mina bas-spinningpass har tagit semester och inte kommer tillbaka förrän i september. Istället har jag cyklat till jobbet (!!).

Det kommer säkert vända någon gång, hösten är ju i antågande, men jag njuter medan det varar och förbereder mig mentalt på att inte sjunka ihop på hösten som jag brukar.
Träna.
Ät bra.
Ät D-vitamin (sol i tablettform).
Sen får vi se vad som händer.

Detta var uppdateringen.
Mer kommer. Lovar. ;-)