Akriv för april, 2011

Idag önskade jag att man kunde dela dofter på internet. Det var nyklippt gräs utanför jobbet och den doften var alldeles underbar, jag ville dela med mig men det går ju inte.
Första gräsklippningen var det i allafall.

Jag klarade också att stå inför folk och prata (nåja…) idag. Förutsättningarna var sannerligen inte de bästa, till och med om man bortser ifrån att jag Inte Tycker Om Att Tala Inför Folk.
Chef bestämde att den presentation jag och kollega gjort var skräp, så hon gjorde en egen och gav oss den. Härliga tider. Inte bara att man nojjat i ett dygn inför detta, man ska också tvingas tala om något man inte kan.
Jag stammade och stakade och tog mig igenom min del på något outgrundligt sätt. Efteråt orkade jag bara sitta i fikasoffan och glo. Nu är det över.
Påminn mig om att säga NEJ nästa gång. Även om det blir delegerar till mig så är väl att få förbereda sitt eget tal det minsta man kan begära.

En planering inför storhelg.
Inte för att jag firar påsk, men ledig är man ju i allafall. Jag har till och med tagit ledigt på tisdag, så för mig blir det långhelg! Men vad ska man nu ta sig till på denna ledighet?
Varför inte ta att göra en lista.

  • Packa lådor
  • Dammtorka bokhyllor
  • Slänga skräp
  • Gå i Botaniska med Herr Ludd
  • Fotografera
  • Fika med mor
  • Kika in på GothCon
  • Äta ett ägg (eller två)
  • Njuta av vädret

Det känns som om det skulle kunna gå att få in på dessa dagar.
Som det är nu så känns veckan lång, bara för att man hela tiden varit medveten om att det inte är en hel vecka. Man går och tänker på det hela tiden vilket gör att veckan dras ut till en lång seg raksträcka. Borde sluta med det och bara vara.
Det är dock svårt. ;)

En sån bra helg.
Det verkar som om det krävs att man gör mycket på helgen för att man ska känna av att man faktiskt haft helg också.

Jag jämför med de helger jag mest tofflat omkring hemma, suttit och spelat vid datorn och inte gjort något annat än så. De helgerna var förödande. Man kom till jobbet helt slutkörd och kände att helgen enbart varit ett svart hål av ingenting.

Nu har jag haft helger då jag GÖR saker. Träffar vänner, går promenader, donar hemma, är allmänt aktiv och dessutom så går jag upp tidigare än vanligt. Det ger helger som man nästan tycker är en vecka långa, när man ser tillbaka på dem. Man har fyllt tiden med saker att tänka tillbaka på och minnas med glädje.

Det är kanske bara det som är livet. Att fylla tiden med händelser.
Oj. Nu blev jag väldans filosofisk. Men det må vara hänt!

Sitter och lyssnar på radioteater vid köksbordet och dricker nyponsoppa. Med en katt i knät. Det är livet på en pinne.
I vardagsrummet står böckerna och väntar på att bli nedpackade, vilket de ska bli under morgondagen och dagen därpå, för imorgon ska det bannemig köpas påsar men inte på Willys.

Och helgen blev bara regn och dimma, trots löften från metereologer att det skulle bli så varmt och fint. Fast varmt blev det ju. Eller varmare, i vilket fall!
Ser fram emot utflykt nästa helg, med kikare och fika, bok och kamera.

Livet är harmoniskt, känns det som.
Bara att vila i nuet och njuta av det som sker.
Kan låta enkelt, men jösses vilken tid det kan ta att lära sig.