Sammanfattning

Berättelsen börjar när Saskia går i gymnasiet. Hon, Minna, Simon och Alex är ett gäng som inte beter sig på det bästa sätt. De skolkar, festar och röker på. Saskia och Alex har ett slags KK-förhållande. När Saskia en dag vill hålla sig undan sina föräldrar så går hon hem till en av Alex kompisar för att fördriva tiden. Hon känner honom inte så väl och han försöker våldta henne. Då räddas hon av Simon, som trycker in dörren och helt sonika slänger killen i väggen. Han ber henne följa med honom och hon gör det.
När de är ute ur lägenheten blir han ångerfull och talar om att han inte skulle ha visat henne den styrka han hade, men att det nu är för sent. Hon måste få beskydd. Saskia fattar ingenting, men inser att det Simon gjort verkligen inte var det vanligaste. Han tar henne till det så kallade Högkvarteret och berättar för henne om vampyrer. Att det finns tre ”klaner” i stan, Luna, Toreador och Gangrels. Och att hon nu skall beskyddas av dem eftersom det är farligt för henne att veta om att vampyrer existerar. Detta för att det finns de utanför klanerna som inte ser med blida ögon på att människor vet om dem.
Hon får träffa ledarna för klanerna och faller från skyarna för David, ledare för Gangrels. Han ser att hon gör det och kan inte låta bli att flirta med henne, trots att det är förbjudet att vampyrer har ett förhållande med en människa. Efter en del tassande kring het gröt så inleder de ett förhållande.

När Saskia möter Damion första gången blir hon tillfångatagen av honom och hans gäng. De är utanför klanerna och Damion har för avsikt att döda henne. Men David räddar henne och Damion låter Saskia vara, men riktar istället in sig på hennes kompis, Minna. Han har henne som leksak, inte sexuellt, men han låter henne smaka på droppar av hans blod, för att göra henne till halvdöd viljelös sak som lyder hans minsta vink. Saskia förstår vad som pågår och bönar och ber om att David ska göra något åt det. Dock är klanernas lagar hårda. Han får inte lägga sig i om det inte är Saskias liv som står på spel.
I samma veva har Tim, killen som försökte våldta Saskia blivit invigd (gjord till vampyr) av Damion. Tim i sin tur har invigt Misse, en annan vän till Saskia. Misse känner att han hamnat på fel sida i alltihop och beger sig för att prata med David och höra om det går att byta sida. David säger då att om han kan få loss Minna från Damion, så kan han få bli medlem i Gangrels.
Misse tar sitt uppdrag på allvar och lämnar en halvdöd Minna hos Alex och David tar upp Misse i sitt gäng.